Ziekenhuizen - LIPS+

Ziekenhuizen

Onze ziekenhuis oplossingen

Uw patiënten voelen zich prettiger en comfortabeler in een omgeving die zij als hygiënisch ervaren. De reiniging van het linnengoed is daarin van elementair belang.

Een schoon en fris bed geeft patiënten nu eenmaal een lekker gevoel tijdens hun verblijf in uw ziekenhuis. Hygiëne en een hoogwaardige kwaliteit van het (huur)linnen staat aan de basis daarvan.

Linnenverzorging

Vanuit onze rol als textielspecialist zorgen wij met vakkundig voorraadbeheer, periodieke controles en met proactief advies ervoor dat de hygiëne en kwaliteit van het linnengoed structureel geborgd is. De voorraad linnengoed is volledig afgestemd op het gebruik en ligt slechts kort in de kast.

Resultaat: uw patiënten zijn altijd verzekerd van voldoende linnen van hoogwaardige kwaliteit dat zorgt voor een zo aangenaam mogelijk verblijf.

Uitbesteden linnenkamer

Uw zorgmedewerkers kunnen alle taken van de linnenkamer(s) in het ziekenhuis met een gerust hart aan ons over laten. Onze medewerkers beschikken over ruime kennis en ervaring. Voor vele ziekenhuizen voeren wij interne diensten uit die in relatie staan met textielverzorging. Ook als u wenst dat wij de tellingen van het linnengoed op ons nemen, hebben wij hiervoor de kennis, capaciteit, middelen en mensen.

Voor het overnemen van huidige linnenkamers binnen uw ziekenhuis maken wij een overgangsplanning waarin stapsgewijs de overdracht van taken is opgenomen onderbouwd met een open kostencalculatie.

Resultaat: ziekenhuismedewerkers hebben geen omkijken naar linnenkameractiviteiten en kunnen zich volledig richten op de zorg en het welzijn van alle patiënten.

Ook uw linnenkamer uitbesteden?

Bel (010) 232 26 66 en ontdek vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen!

OK-Diensten

Beroepskleding verzorging

Uw zorgmedewerkers werken in een omgeving waar veiligheid en hygiëne van groot belang zijn voor het welzijn van patiënten en medewerkers. Onze nauwe samenwerking met leveranciers van KUA’s en KIA’s in combinatie met actief kledingbeheer zorgt ervoor dat uw medewerkers altijd beschikken over representatieve, hygiënische dienst- en OK-kleding die in de juiste maat voor hen beschikbaar is.

Clean Air Suits

De CAS-pakken van LIPS+ voldoen aan alle in de norm EN13795 beschreven eisen en daartoe gestelde kwalificaties, waaronder:

 • Pluis- en partikelarm;
 • Microfilament weefsel;
 • Duurzaam en sterk materiaal;
 • Ademend materiaal en soepele stof;
 • Antistatisch en thermo dynamisch;
 • Lage graad van ontvlambaarheid;
 • CE-markering.

Met ons kledingbeheer is uw ziekenhuis gegarandeerd verzekerd van de meest optimale samenstelling van het kledingpakket. Op basis van managementinformatie stuurt onze accountmanager proactief op de beste dienstverlening tegen de laagste kosten. Het hanteren van een beheer-fee – in plaats van een huurbedrag wanneer kledingstukken hun minimale gebruikerstermijn hebben bereikt – is daar een goed voorbeeld van.

Continue focus op verbetermogelijkheden

Actief kledingbeheer houdt onder andere in dat wij zeer scherp zijn op uitstekende prestaties van de KUA in uw ziekenhuis. Hiertoe maken wij elke drie maanden een performance analyse. Aan de hand van deze analyse ontvangt u periodiek ons advies over:

 • Meer of minder kleding inzetten;
 • Aanpassing van maat- of persoonsgebonden uitgifte;
 • Optimale belading van de KUA;
 • Uitgifte- en innameprocedures.

Resultaat: uw medewerkers dragen beroepskleding die altijd in voldoende mate voor hen beschikbaar is – representatief, schoon en hygiënisch. Hierdoor hebben zij volledige focus op het verzorgen van uw patiënten.

Gordijnenservice

Uw patiënten voelen zich het best in een zorgomgeving die warm en comfortabel aanvoelt en waar zij voldoende privacy hebben. Schone, mooi hangende gordijnen dragen daar sterk aan bij. LIPS+ gordijnenservice is dé oplossing voor het reinigen en onderhouden van alle soorten gordijnen. Of het nu gaat over vitrages, lamellen, jaloezieën of bedgordijnen: wij staan voor u klaar. Denk hierbij onder andere aan:

 • Afhalen en ophangen van te reinigen gordijnen, vitrages, lamellen en jaloezieën door onze servicemedewerker;
 • Ophangen van tijdelijke reservegordijnen zodat de privacy van patiënten gewaarborgd blijft;
 • Aanvullen van ontbrekende haken, runners en eindstops;
 • Behandelen van jaloezieën met ultrasone reinigingstechniek;
 • Brandvertragend maken inclusief certificering;
 • Vakkundige reparatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Bel ons op (010) 232 26 66 of stuur ons een bericht.

Lips+ wordt CleanLease

Lips+ en CleanLease bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam CleanLease. De komende periode wordt er gewerkt aan een nieuwe website en zal de Lips+ website gaan verdwijnen. U kunt nu nog gewoon gebruikmaken van de inlogmogelijkheden op deze site.
Klik dan deze pop-up via het kruisje weg.

Zoekt u actuele algemene informatie over ons bedrijf, bezoek dan de website van CleanLease.