MVO - LIPS+

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bijdragen aan een betere omgeving vinden wij vanzelfsprekend. Dusdanig dat dit zelfs één van onze kernwaarden is: Bewust. Bewust zijn van de dag van morgen en vooral van de lange termijn. De dienstverlening aan onze klanten is gebaseerd op een duurzame relatie en belangrijker dan winst op korte termijn.

Om die reden investeren we in People, Planet, Profit die gericht zijn op maatschappelijk verantwoord én duurzaam ondernemen. Een greep uit onze activiteiten op het gebied van MVO:

People

  • We willen elke dag opnieuw beter doen middels de zogeheten ‘dagstart’. Een afdelingsoverlegje van 10 minuten waardoor een duidelijke overlegstructuur ontstaat en belangrijke informatie wordt gedeeld;
  • We zien graag een samenleving waar plek is voor iedereen, ongeacht bijvoorbeeld leeftijd of opleidingsniveau. LIPS+ biedt werkruimte in de wasserijen voor mensen die om verschillende redenen een tijd buiten het arbeidsproces hebben gestaan en weer in het arbeidsproces herintreden;
  • Als vaste sponsor van Stichting KiKa steunen we haar financieel in de missie om de genezingskans van kinderen met kanker te vergroten. Dit doen wij door middel van verschillende inzamelacties zoals ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek.

Planet

LIPS+ heeft als doelstelling om in de periode 2017-2020 qua energieverbruik tot de beste in de branche te behoren. Ook aan het vervoer van het linnengoed van en naar onze klanten hebben we gedacht. Hierbij maken wij gebruik van nieuwe vrachtwagens met de laagste emissienorm van Europa. Wij ontvingen hiervoor een award. Lees hier meer over ECOSTARS.

Op het gebied van duurzaamheid stellen wij eisen aan onze toeleveranciers. Wij werken uitsluitend met leveranciers samen die innovatieve oplossingen ontwikkelen om duurzaam te produceren en die:

  • Het Ethical Trade Initiative (ETI) ondertekend hebben;
  • Textiel produceren dat vrij is van schadelijke stoffen;
  • Nieuwe textielproducten uitsluitend in bulkzendingen leveren.

Profit

LIPS+ is een zelfstandig Nederlands bedrijf dat financieel gezond is. Door te investeren in strategische partnerships met vaste leveranciers borgen wij de continuïteit van onze dienstverlening bij onze klanten. Hieronder verstaan wij:

  • Gezamenlijk de beste prijs-/kwaliteitverhouding garanderen;
  • Innovatieve producten en diensten ontwikkelen die van meerwaarde zijn voor onze klanten; zoals bijvoorbeeld de LI-tag in de persoonswas;
  • Gemeenschappelijk streven naar duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Lips+ wordt CleanLease

Lips+ en CleanLease bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam CleanLease. De komende periode wordt er gewerkt aan een nieuwe website en zal de Lips+ website gaan verdwijnen. U kunt nu nog gewoon gebruikmaken van de inlogmogelijkheden op deze site.
Klik dan deze pop-up via het kruisje weg.

Zoekt u actuele algemene informatie over ons bedrijf, bezoek dan de website van CleanLease.