5 Sterren Certificering Voor Beter Milieu! - LIPS+

5 Sterren Certificering Voor Beter Milieu!

5 Sterren Certificering Voor Beter Milieu!

LIPS+ heeft voor haar inspanningen – om brandstofverbruik te verlagen en uitstoot van uitlaatgassen te verminderen – de maximale waardering gekregen en mocht hiervoor een certificaat in ontvangst nemen.

Met de groei van de economie stijgt ook de druk op het verkeer en de luchtkwaliteit in de stad. Via Logistiek 010 maken overheid en bedrijfsleven zich samen sterk voor duurzame oplossingen die de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de Rotterdamse binnenstad verbeteren. Dat doen ze aan de hand van vier pijlers: schone techniek, slimme logistiek, goed geregeld, goed gedrag.

De gemeente Rotterdam doet sinds 2013 mee met het ECOSTARS-programma, een Europese erkenningsregeling voor duurzame vervoerders van vracht en personen. Naar aanleiding van de uitgevoerde her-audit in maart 2017 is duidelijk geworden dat LipsPlus B.V. veel stappen heeft genomen op het gebied van schoon vervoer t.o.v. de audit in oktober 2015.

Bij de her-audit is gekeken naar de volgende aspecten:

  • Wagenparksamenstelling
  • Brandstofmanagement
  • Rijvaardigheidsontwikkeling
  • Voertuigselectie en preventief onderhoud
  • Ondersteuningssystemen
  • Doelstellingen en metingen

De her-audit van LIPS+ heeft geresulteerd in een verbetering van 4 sterren in oktober 2015 naar de maximale ECOSTARS waardering van 5 sterren in maart 2017. Op het gebied van schoon transport is LIPS+ een voorbeeld voor andere bedrijven en daar zijn wij erg trots op

Delen

Lips+ wordt CleanLease

Lips+ en CleanLease bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam CleanLease. De komende periode wordt er gewerkt aan een nieuwe website en zal de Lips+ website gaan verdwijnen. U kunt nu nog gewoon gebruikmaken van de inlogmogelijkheden op deze site.
Klik dan deze pop-up via het kruisje weg.

Zoekt u actuele algemene informatie over ons bedrijf, bezoek dan de website van CleanLease.